Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelsoep met gember
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelsoep met gember
Stap 1
Rasp de gember, snij de wortel in blokjes en snipper de ui. Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en gember zachtjes glazig. Schep er kaneel, komijn en wat versgemalen zwarte peper door. Voeg ook de blokjes wortel en tijm toe en bak al omscheppend nog 1-2 minuten.
Stap 2
Schenk de groentebouillon erbij en breng alles al roerend aan de kook. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken tot de blokjes wortel goed gaar zijn. Pureer alles met de staafmixer tot een mooi gladde, gebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes koken.
Stap 3
Serveer de wortelsoep in diepe borden of kommen en schep de Griekse yoghurt erin. Hak de peterselie fijn en garneer de soep ermee.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie125 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten8 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
