Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortel-pompoensoep met korianderolie
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortel-pompoensoep met korianderolie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Stap 2
Schil de wortel en pompoen en snijd beide in stukken.
Stap 3
Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout.
Stap 4
Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
Stap 5
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui en rodecurrypasta circa 3 minuten.
Stap 6
Voeg de geroosterde wortel en pompoen toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Verwarm circa 10 minuten.
Stap 7
Pureer de koriander en 3 eetlepels olijfolie met een staafmixer.
Stap 8
Maak met behulp van een mal een ster van korianderolie in elke kom soep (zie tip).
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie370 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten9 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd16 g
