Veganistische appeltaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Veganistische appeltaart
Stap 1
Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken een samenhangend deeg van de bloem, het bakpoeder, de margarine, 100 g suiker, 50 ml haverdrink en een snuf zout. Voeg wat extra bloem toe als het deeg erg plakkerig is. Vorm een bal van het deeg en laat, verpakt in vershoudfolie, 30 min. rusten in de koelkast.
Stap 2
Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van ø 32 cm. Bekleed de bodem en rand van de vorm ermee. Zet de vorm in de koelkast.
Stap 3
Schil de appels en snijd ze elk in partjes van 2 cm dik. Meng de appel met 50 g suiker en de kaneel. Haal de vorm uit de koelkast en vul de taartbodem zo compact mogelijk met het appelmengsel.
Stap 4
Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap en snijd er repen van. Leg de repen in een ruitpatroon op de taart en druk ze vast op de deegrand. Bestrijk het deeg met de resterende 25 ml haverdrink en bestrooi met de laatste 25 g suiker.
Stap 5
Bak de appeltaart in 1 uur lichtbruin en gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - mixer met deeghaken
- - vershoudfolie
- - deegroller
- - springvorm
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie387 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten53 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd7 g
