Sushiritto
Ingrediënten
Bereidingswijze Sushiritto
Stap 1
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst over in een kom en laat 5 minuten afkoelen. Meng de poedersuiker, azijn en 1⁄2 theelepel zout erdoor en laat helemaal afkoelen. Schep af en toe om.
Stap 2
Hak de zalmfilet in heel kleine blokjes (tartaar) en meng de mayonaise en sriracha erdoor. Breng op smaak met zout. Snijd de komkommer in lange dunne repen van 1⁄2 cm. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in dunne plakjes.
Stap 3
Leg twee sushimatjes boven elkaar met een kleine overlap. Leg hierop 2 vellen nori met circa 3 cm overlap. Plak de vellen aan elkaar door het overlappende gedeelte te bestrijken met een beetje water.
Stap 4
Beleg twee derde van de sushivellen met 1⁄4 van de sushirijst. Laat aan de onder- en bovenkant circa 5 cm vrij.
Stap 5
Beleg het midden van de rijst met 1⁄4 van de spinazie. Maak hierop een rechte baan van 1⁄4 van de zalmtartaar. Leg hiernaast 1⁄4 van de kool, 1⁄4 van de komkommer, 1⁄4 van de wortel en 1⁄4 van de avocadoplakjes.
Stap 6
Vouw met het sushimatje de onderkant van de rol over de vulling en druk alles goed samen. Maak de bovenkant van het norivel nat en rol dan de sushiritto-rol helemaal op. Houd druk op de sushimatjes tijdens het rollen zodat een stevige, dikke sushirol ontstaat.
Stap 7
Wikkel de rollen in een stukje bakpapier en snijd ze doormidden. Serveer de helften als burrito's. Lekker met ingelegde gember en sojasaus.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 sushimatjes
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten58 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd5 g
