Oma's apfelstrudel
Ingrediënten
Bereidingswijze Oma's apfelstrudel
Stap 1
Meng de bloem met ½ theelepel zout en vorm een bergje ervan. Maak een kuiltje en breek daarin het ei. Meng door elkaar. Giet 125 ml heet water met de azijn erover en kneed een deeg tot dit loslaat van het werkvlak. Vorm er een bal van en bestrijk licht met olie. Laat het deeg onder vershoudfolie 30 minuten rusten.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt voor de vulling de boter in een pannetje en rooster hierin het paneermeel 2-3 minuten.
Stap 3
Bestuif een theedoek met wat bloem. Leg het deeg erop en rol met een deegroller uit tot een dunne lap. Werk van binnen naar buiten. Til de deeglap op en rek deze met de rug van je handen voorzichtig uit naar alle kanten. Het deeg moet heel dun zijn. Leg het deeg op de doek en bestrijk met een deel van de gesmolten boter.
Stap 4
Meng het paneermeel met de appels, rozijnen, citroensap, suiker en kaneel. Verdeel deze vulling over de deeglap, maar laat de randen vrij.
Stap 5
Rol het deeg met behulp van de doek voorzichtig, maar stevig op. Leg deze rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met de overige gesmolten boter. Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin.
Stap 6
Bestrijk na het bakken nog een keer met gesmolten boter. Laat de apfelstrudel afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met crème fraîche of slagroom.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - schone theedoek
- - deegroller
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie660 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten101 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd12 g
