Creme brulee-taart
Ingrediënten
Bereidingswijze Creme brulee-taart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de vanillemerg en het opengesneden stokje tegen de kook en laat 10 minuten trekken op een lage stand. Verwijder dan het vanillestokje.
Stap 2
Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt in dit recept). Mix de eidooiers met de suiker en een snuf zout in een kom. Spatel de vanilleroom erdoor.
Stap 3
Bekleed de ingevette taartvorm met het taartdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg bakpapier (van het deeg) op de bodem van de vorm en vul met blindbakvulling. Bak het taartdeeg 10 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en verwijder de steunvulling met het bakpapier.
Stap 4
Schenk de vanilleroom op de deegbodem. Zet de taart terug in de oven en bak nog circa 20 minuten verder, tot de bovenkant goudbruin kleurt. Laat de taart eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast en laat in minimaal 2 uur helemaal koud worden.
Stap 5
Verdeel de basterdsuiker in een dun laagje over de taart en gebruik eventueel een gasbrandertje om de suiker te karamelliseren. Snijd de taart in punten en serveer direct.
