Bijgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verhit de barbecue. Snijd de halloumi in plakjes. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Schaaf de venkel met een dunschiller en koel in een kom met ijswater. Stap 2 Week de satéprikkers in een glas water. Rijg de halloumi aan de prikkers. Meng de helft van de citroenrasp en het sap met 2 el olie. Bestrijk hiermee de halloumi. Stap 3 Leg de spiesjes op het rooster van de barbecue en gril goudbruin. Stap 4 Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappels. Snijd de schil rondom royaal van de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes uit de vliesjes. Stap 5 Snijd de peterselie en munt fijn. Meng in een saladeschaal de resterende olie met het resterende rasp en sap van de citroenen en voeg de peterselie en munt toe. Stap 6 Giet de venkel af en meng door de dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Stap 7 Pel en hak de pistachenoten grof. Verdeel de sinaasappelpartjes over de knapperige venkelsalade, strooi er de rozijnen en de pistachenoten over en serveer met halloumispiesjes.
Aanvullende benodigdheden - ijsblokjes- houten saté prikkers
Voedingswaarden (per portie)
Energie 573 kcal
Eiwit 22 g
Koolhydraten 30 g
Vet 38 g
Waarvan verzadigd 14 g