Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stap 2 Maak de sperziebonen schoon en snijd de uien in reepjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Stap 3 Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg een snuf zout toe en kook de sperziebonen in 7 minuten beetgaar. Giet af en laat iets uitstomen. Stap 4 Meng het gehakt met 2 el seroendeng, de ketjap en het ei. Kneed en vorm er 12 balletjes van. Breng op smaak met peper en zout. Stap 5 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes rondom in 8 minuten goudbruin en gaar. Stap 6 Bak ondertussen de spekjes in 5 minuten uit in een hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gekookte sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de rest van de seroendeng erdoor. Stap 7 Schep de rest van de seroendeng erdoor. Serveer de helft van de sperziebonen roerbak met de balletjes en de rijst. Stap 8 Bewaar de andere helft in een afgesloten bak in de koelkast voor de volgende dag.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 831 kcal
Eiwit 16 g
Koolhydraten 71 g
Vet 44 g
Waarvan verzadigd 0 g