DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Ribeye met knoflookpuree

Hoofdgerecht Gemiddeld 65 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Wrijf de ribeyes in met balsamico-azijn en ruim de helft van de olijfolie. Laat ze in een ondiepe schaal in 30 minuten marineren en op kamertemperatuur komen. Stap 2 Wrijf de bollen knoflook lichtjes in met olijfolie en verpak elke bol in een stuk aluminiumfolie. Leg de bollen knoflook op de barbecue of tussen de kooltjes en pof ze in 25-30 minuten gaar. Keer ze heel regelmatig, zodat alle teentjes goed gaar worden. Stap 3 Leg de ribeyes ook op de barbecue en rooster ze in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé. Keer de ribeyes regelmatig. Stap 4 Hak de oregano grof. Leg de ribeyes op een bord en halveer ze. Pak de bollen knoflook uit het folie en maak de tenen los. Knijp de tenen tussen duim en wijsvinger boven de ribeyes uit. Strooi er zout, versgemalen peper en oregano over.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 295 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 3 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 7 g
Trefwoorden
bbqgrillenbarbecueribeyerecepten