DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Plaattaart met sperziebonen roerbak

Hoofdgerecht Eenvoudig 40 minuten
(2)
Hoofdgerecht Eenvoudig

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Stap 2 Meng de eieren met de crème fraîche en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout. Stap 3 Maak de sperziebonen schoon en snijd de uien in reepjes. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Stap 4 Bak ondertussen de spekjes in 5 minuten uit in een hapjespan. Voeg de ui en paprika toe en bak 2 minuten mee. Stap 5 Voeg de gekookte sperziebonen toe en bak nog 3 minuten mee. Stap 6 Rol het bladerdeeg open en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes ½ cm om naar binnen en prik met een vork gaatjes in de bodem. Stap 7 Verdeel het eimengsel over de bodem en verdeel de sperziebonen roerbak en de geraspte kaas erover. Stap 8 Bak de plaattaart in 30 minuten goudbruin en gaar. Hak ondertussen de peterselie fijn. Stap 9 Snijd de plaattaart in stukken en bestrooi met de peterselie.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 759 kcal
Eiwit 20 g
Koolhydraten 41 g
Vet 53 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden
plaattaartreceptenslimkoken