Ga naar de hoofdinhoud

Kerstster ontbijtquiche

6 personen Gemiddeld 50 minuten Brunch

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de citroen en pers de helft uit. Snipper de sjalot heel fijn. Klop de eieren los met de ricotta. Voeg de citroenrasp, sap en sjalot toe. Breng op smaak met zout en peper. Rol het pizzadeeg uit en snijd uit elke lap een zo groot mogelijke cirkel. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een springvorm of groot bord. Leg een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de ricotta erover. Laat 1 cm langs de rand vrij. Verdeel er vervolgens plukjes serranoham en basilicum over. Leg de tweede cirkel erop. Zet een glas op het midden van de deegcirkel. Snijd vervolgens inkepingen van de rand van het deeg tot aan het glas, zodat er rondom 16 stroken deeg ontstaan. Haal het glas weg. Draai steeds twee stroken deeg in tegengestelde richting van elkaar drie keer rond. Druk de eindjes van de gedraaide stroken samen. Zo ontstaat er een ster met acht punten. Halveer de cherrytomaatjes. Druk deze in het deeg. Bak de ontbijtquiche in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Garneer met de rozemarijn en tijm.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 422 kcal
Eiwit 21 g
Koolhydraten 54 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden brunchkerstrecepten