Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Verwijder de bladeren en rasp de bloemkool op een grove rasp. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Schil de gember en snijd in grove stukken. Stap 2 Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Stap 3 Doe het sap van de limoen en sinaasappel met de gember, rode peper en ½ tl zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer. Stap 4 Schep de bloemkool om met de marinade, maar houd 1 el achter. Laat minimaal 20 minuten marineren. Stap 5 Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met 3 el olie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 5 - 8 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Stap 6 Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn, houd 4 takjes achter voor garnering. Stap 7 Meng de tomaat, ui en koriander tot een salsa en breng op smaak met de achtergehouden marinade, de rest van de olie, peper en zout. Stap 8 Schep de bloemkool ceviche op de tostada’s en verdeel er wat tomatensalsa over. Garneer met de rest van de koriander. Serveer met de rest van de salsa.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 223 kcal
Eiwit 5 g
Koolhydraten 22 g
Vet 12 g
Waarvan verzadigd 1 g