Zomerse meloensalade met avocado en feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Zomerse meloensalade met avocado en feta
Stap 1
Verwijder de zaden uit de meloen. Halveer de avocado’s en verwijder de pitten.
Stap 2
Verwijder de zaadlijst uit de komkommer. Pers de limoen uit voor het sap.
Stap 3
Snijd de komkommer in halve maantjes. Verkruimel de feta. Hak de munt grof.
Stap 4
Schep met een kleine meloenboor (2-3 cm) bolletjes vruchtvlees uit de water- en galiameloen en doe in een kom.
Stap 5
Schep bolletjes uit de avocado, besprenkel ze met wat limoensap en voeg toe aan de kom. Voeg de komkommer toe. Schil 1 sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Stap 6
Halveer de partjes en doe ze in de kom. Pers de andere sinaasappel en klop met de rest van het limoensap en wat zout en peper door elkaar.
Stap 7
Spreid de meloensalade uit over een schaal, druppel de citrusdressing eroverheen en bestrooi met feta en munt.
Aanvullende benodigdheden
- - meloenboor
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten21 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
