Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zomersalade met tortellini
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zomersalade met tortellini
Stap 1
Kook de tortellini in een pan met ruim kokend water met wat zout in 12-14 minuten beetgaar.
Stap 2
Haal de sperziebonen af en halveer ze. Kook in een andere pan de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
Stap 3
Spoel de sperziebonen in een zeef onder koud water af (zo blijven ze mooi helder groen) en laat ze goed uitlekken.
Stap 4
Laat de tortellini in een vergiet uitlekken.
Stap 5
Klop in een slaschaal een dressing van de azijn met de olijfolie,de geperste knoflook en wat zout en versgemalen zwarte peper.
Stap 6
Schep de tortellini, sperziebonen, de gehalveerd tomaatjes, de in reepjes gesneden paprika en de bosui in stukjes van 1 cm erdoor. Laat de salade zo een kwartier staan.
Stap 7
Schep vlak voor het serveren de veldsla en rucola erdoor.
