Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappel kerstboompjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappel kerstboompjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Spoel de zoete aardappelen met water en snijd in dunne plakken, dit kan eventueel ook met een mandoline.
Stap 3
Ris de naalden van de helft van de rozemarijn en snijd fijn.
Stap 4
Meng de plakken zoete aardappel met het paprikapoeder, 3 el olijfolie en gesneden rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Halveer de satéprikkers.
Stap 6
Prik de plakken zoete aardappel van groot naar klein aan de satéprikkers en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 7
Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 8
Haal de zoete aardappel kerstboompjes uit de oven, trek voorzichtig de satéprikker eruit en steek bovenin de rest van de rozemarijn.
Stap 9
Serveer met de aioli.
Aanvullende benodigdheden
- - 8 satéprikkers
Voedingswaarden
- Energie359 kcal
- Eiwit2.6 g
- Koolhydraten38.7 g
- Vet20.4 gWaarvan verzadigd2.6 g
Trefwoorden
