Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalmrillette op olijventoast
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalmrillette op olijventoast
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het olijvenbrood in dunne plakken en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 2
Verdeel 2 el olijfolie over het olijvenbrood en breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in de oven.
Stap 3
Pel en snipper de rode ui fijn, snijd de dille fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 4
Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de zalm in stukken van 3 cm.
Stap 5
Mix de zalm met de zure room, komkommer, rode ui, citroenrasp en -sap en de helft van de dille met de staafmixer fijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de zalmrillette over de olijventoast en garneer met de overige dille.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie443 kcal
- Eiwit25.3 g
- Koolhydraten45.2 g
- Vet16.6 gWaarvan verzadigd5.7 g
Trefwoorden
