Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Worteltaart met vanillevulling
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Worteltaart met vanillevulling
Stap 1
Vet de springvorm licht in en bestuif hem met bloem (of paneermeel). Verwarm de oven voor op 150°C. Haal de gewelde rozijnen door wat bloem
Stap 2
Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel toe en klop tot een glad beslag.
Stap 3
Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor.
Stap 4
Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Stap 5
Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijd de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op.
Stap 6
Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de rest van de noten erop.
