Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortel-paprikasoepje
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortel-paprikasoepje
Stap 1
Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm. Snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de bosui in ringetjes en verkruimel de feta.
Stap 2
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en tijm 2 minuten. Voeg de wortel toe en bak 3 minuten.
Stap 3
Voeg 750 ml water en het bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten. Voeg de geroosterde paprika en het vocht toe en kook 5 minuten.
Stap 4
Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de glaasjes. Garneer met de bosui, feta en pompoenpitten.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
- - 12 glaasjes
Voedingswaarden
- Energie101 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten6 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
