Winterse paprikasoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Winterse paprikasoep
Stap 1
Snijd de rode puntpaprika’s in blokjes.
Stap 2
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Stap 3
Verwarm driekwart van de olijfolie in een soeppan en fruit de paprika met knoflook 2-3 minuten heel zachtjes aan.
Stap 4
Schep er twee derde van de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, tomatenpuree en aardappelblokjes door en bak nog 1-2 minuten op zacht vuur.
Stap 5
Voeg al roerend de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Stap 6
Meng intussen in een kom biefstukreepjes met de rest van de paprikapoeder, zout, versgemalen zwarte peper en de rest van de olijfolie.
Stap 7
Verwarm een wok op hoog vuur en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in 2-3 minuten bruin. Pureer de paprikasoep met de staafmixer tot deze mooi glad en gebonden is.
Stap 8
Serveer de paprikasoep met de biefreepjes en peterselie in het midden.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie355 kcal
- Koolhydraten27 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd3 g
