Tarte Tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Tarte Tatin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de ovenbestendige koekenpan op middelhoge stand en voeg de suiker, het vanillestokje en het vanillemerg toe. Laat de suiker smelten en wacht tot het mengsel licht begint te karamelliseren.
Stap 2
Voeg zodra de karamel goudbruin is de boter toe tot een saus. Verwijder het vanillestokje. Leg de halve appels zonder klokhuis met de bolle kant naar beneden in de pan. Roer ze voorzichtig door de karamelsaus laat circa 5 minuten bakken, tot de appels zacht zijn. Laat iets afkoelen.
Stap 3
Leg de ronde lap bladerdeeg over de appels en druk de randen dicht met een spatel. Bak de taart in de oven in 25-30 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 4
Neem de taart uit de oven. Leg een groot bord op de pan en keer de taart in een soepele beweging om. Pas hierbij goed op voor de hete karamel. Laat de taart voor het aansnijden even afkoelen zodat de karamel een beetje stolt. Serveer met een schep crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste koekenpan
Voedingswaarden
- Energie405 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten50 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd12 g
