Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Stoofperenflappen met vanille-ijs
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Stoofperenflappen met vanille-ijs
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210ºC. Schep de stoofpeertjes uit de pan en snijd ze in stukjes. Dep een beetje droog met keukenpapier. Leg diagonaal in het midden op de plakjes deeg stukjes peer en vouw de deegplakjes tot een driehoek.
Stap 2
Druk de randen met een vork goed op elkaar of plak ze dicht met losgeklopt ei. Leg de flapjes op de bakplaat en bestrijk met ei. Bak de flappen circa 15 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Stap 3
Serveer als nagerecht op een bordje met een bolletje ijs ernaast. Bestrooi de perenflappen met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
- - ijsbolschep
Voedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten39 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd9 g
