Spruiten mosterdsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruiten mosterdsoep
Stap 1
Maak de spruitjes schoon, snijd met een mesje de stronkjes weg en verwijder de buitenste blaadjes. Snijd de spruiten in kwarten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
Stap 2
Verwarm een soeppan met olijfolie en fruit de ui met de knoflook glazig. Bak de zoete aardappel aan in de pan. Voeg de spruiten toe en schep om.
Stap 3
Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes roe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel en de spruitjes zacht en gaar zijn.
Stap 4
Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer en meng met 175 milliliter room. Breng op smaak met de mosterd, zout en versgemalen peper. Snijd de forel in reepjes. Schenk de soep in diepe borden en verdeel de forel en de rest van de room erover.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie427 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten22 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
