Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sperziebonen met spekjes en rozijnen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sperziebonen met spekjes en rozijnen
Stap 1
Kook 600 g gebroken sperziebonen in ruim water met zout in 8 min. gaar. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan.
Stap 2
Bak 250 g gerookte spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Hak ½ zakje bieslook (à 25 g) fijn.
Stap 3
Giet de sperziebonen af en laat ze goed uitlekken. Schep de sperziebonen, 2 el rozijnen en de bieslook door de spekreepjes. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Leg de sperziebonen in kerstboomvorm op een schaal. Leg 3 cherrytomaatjes als piek aan de top.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit14 g
- Vet18 gWaarvan verzadigd6 g
