Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Slanke snert met pastinaak en gerookte kip
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Slanke snert met pastinaak en gerookte kip
Stap 1
Leng de pot kippenbouillon aan met water tot je 1 liter bouillon hebt.
Stap 2
Spoel de spliterwten in een vergiet en zet ze op met de bouillon. Breng zachtjes aan de kook.
Stap 3
Voeg de helft van de knolselderij en de helft van de prei toe en laat circa 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer de soep regelmatig door.
Stap 4
Voeg circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd de overige knolselderij en prei toe.
Stap 5
Breng de soep op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
Stap 6
Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de pastinaak circa 5 minuten tot deze beetgaar en goudbruin is.
Stap 7
Schep de pastinaak met de selderij en peterselie door de soep. Verdeel de reepjes kipfilet erover.
Stap 8
Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.
