Sinaasappel-roomtoet
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappel-roomtoet
Stap 1
Verwarm de slagroom met de kristalsuiker in een pan en roer tot de suiker is opgelost. Voeg het vanille-extract toe en laat 3 min. op een lage stand koken. Laat de room afkoelen tot lauwwarm.
Stap 2
Boen intussen de sinaasappelen schoon. Trek met de zesteur van elke sinaasappel wat mooie dunne reepjes van de oranje schil. Heb je geen zesteur, schil dan een breder reepje met een dunschiller en snijd dat in dunne reepjes.
Stap 3
Halveer de sinaasappelen, haal met een lepel het vruchtvlees eruit en bewaar de schillen. Snijd een dun plakje van de onderkant van elke helft, zodat de halve sinaasappelen stabiel staan.
Stap 4
Knijp zo veel mogelijk sap uit het vruchtvlees. Meet 120 ml sap af. Pers de citroen en voeg 2 el sap toe. Zorg dat het goed zuur is.
Stap 5
Schenk, als de room is afgekoeld, het sap erbij. De room wordt nu direct dikker. Verdeel de room over de uitgeholde schillen en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de sinaasappelzest.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie216 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten21 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
