Romige pasta met peper en geroosterde bloemkool
Ingrediënten
Bereidingswijze Romige pasta met peper en geroosterde bloemkool
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd het blad van de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en het blad in repen van 2-3 cm. Verdeel de roosjes en het blad over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie. Breng op smaak met zout.
Stap 2
Rooster de bloemkool in de oven 25 min. tot de roosjes lichtbruin en beetgaar zijn en het blad knapperig.
Stap 3
Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de pecorino fijn.
Stap 4
Schep de bloemkoolroosjes door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en garneer met het geroosterde bloemkoolblad.
Stap 5
Giet de pasta af, maar vang het kook water op. Doe de pasta terug in de pan. Voeg 150 ml kookvocht en beetje bij beetje de kaas toe. Laat de kaas al roerend smelten tot een romige kaassaus ontstaat. Voeg extra kaas toe als de saus te dun is, of voeg juist extra kookwater toe als de saus te dik is. Breng op smaak met royaal versgemalen peper.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - fijne rasp
Voedingswaarden
- Energie680 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten79 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd9 g
