Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Pompoen havermoutpap
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Pompoen havermoutpap
Stap 1
Schil de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de pompoen in een pan met ruim water in ongeveer 15 minuten zacht en gaar. Giet af en zet de pan met de pompoen terug op het vuur.
Stap 2
Voeg de melk en de havermout toe en breng roerend aan de kook. Zet zodra de melk kookt het vuur laag en laat nog 15 minuten langzaam pruttelen.
Stap 3
Voeg de kaneel en de siroop al roerend toe en druk de pompoen fijn. Schep de pap in 4 kommen. Lekker met amandelschaafsel of pecannoten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie359 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten57 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd2 g
