Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Panzanella - tomatensalade met brood
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Panzanella - tomatensalade met brood
Stap 1
Rooster de snee bruin brood (of wit vloerbrood) in een broodrooster en snijd ze in blokjes.
Stap 2
Snij de tomaten in stukjes.
Stap 3
Hak de knoflook en de groene kruiden fijn.
Stap 4
Meng de blokjes brood in een afsluitbare kom met de stukjes tomaat, de knoflook en het basilicum (of peterselie).
Stap 5
Strooi er naar smaak wat zout en peper over en sprenkel de olijfolie erover.
Stap 6
Schep alles goed door elkaar en laat de salade tenminste een half uur staan.
Stap 7
Zo kan het vocht van de tomaten in het brood trekken.
Stap 8
Neem de salade mee in de afgesloten kom.
