Paasslof met soesjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Paasslof met soesjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Stap 2
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers ongeveer 50 ml sap uit de vrucht.
Stap 3
Scheid het ei, het wit wordt niet gebruikt. Meng zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, roomboter, 150 gram suiker, 3 el sinaasappelsap, de helft van de rasp en de eierdooier tot een samenhangend deeg.
Stap 4
Vouw een lange strook aluminiumfolie dubbel en vouw tot een eivorm van 20 cm lang en 15 cm breed. Zet op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan.
Stap 5
Bak de slof in 35 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het aluminiumfolie rondom de bodem en laat afkoelen.
Stap 6
Doe de rest van de kristalsuiker met slagroom, sinaasappelkwark en klopfix in een kom en klop met de mixer stijf. Doe in de spuitzak. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 7
Meng 2/3e van de poedersuiker met gele kleurstof naar wens en een lepeltje sinaasappelsap tot een glad glazuur. Dip de soesjes in het glazuur. Meng de rest van de poedersuiker met nog wat sinaasappelsap met rode kleurstof en een heel klein beetje blauw tot een rozige kleur, doe in een spuitzakje en zigzag over de soesjes.
Stap 8
Spuit met een gladde spuitmond mooie toeven sinaasappelroom op de sloffenbodem en decoreer met de soesjes en chocolade-eitjes. Bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - mixer met garden
- - 2 spuitzakken
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie461 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten60 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd16 g
Trefwoorden
