Paashaaskrans
Ingrediënten
Bereidingswijze Paashaaskrans
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Teken op een vel bakpapier een paashaas bestaande uit een cirkel van 20 cm Ø met twee oren van circa 14 cm lang.
Stap 2
Draai het bakpapier om en leg op een bakplaat.
Stap 3
Breng de melk, boter, ½ tl zout en 100 ml water in een pan zachtjes aan de kook.
Stap 4
Neem de pan van het vuur als de boter gesmolten is en roer de bloem erdoor. Laat op middelhoog vuur al roerend 3 minuten garen.
Stap 5
Doe het mengsel in een kom en laat iets afkoelen. Roer één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei toe, als het vorige helemaal is opgenomen.
Stap 6
Schep het beslag in een spuitzak, spuit de cirkel en de oren na. Maak een tweede laag met de rest van het beslag bovenop de eerste.
Stap 7
Bak de paashaaskrans in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de oven.
Stap 8
Maak intussen de aardbeienroom door met een handmixer de slagroom en klopfix stijf te kloppen. Meng de aardbeienjam erdoor en schep in een spuitzak.
Stap 9
Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 10
Halveer de aardbeien. Neem de paashaaskrans uit de oven en snijd met een kartelmes horizontaal doormidden.
Stap 11
Spuit twee derde van de aardbeienroom op de onderkant en dek af met de bovenkant. Spuit de rest van de aardbeienroom in toefjes op de bovenkant.
Stap 12
Versier met de aardbeien en paaseitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 spuitzakken
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie378 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten21 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd18 g
Trefwoorden
