Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Omgekeerde bietentaart met oude kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Omgekeerde bietentaart met oude kaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in. Snijd de bieten in partjes van 1 cm en schep ze om met de olie en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verdeel de bietenpartjes over de bodem van de ovenschaal. Dek de bieten af met het bladerdeeg. Stop het deeg tussen de biet en rand van de ovenschaal goed in.
Stap 3
Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Bestrooi met de tijm.
Stap 4
Bak de taart in de oven in 25 min. goudgeel en gaar. Rasp de kaas.
Stap 5
Laat de taart uit de oven 5 min. rusten. Leg er een bord op en keer ze samen. Verwijder de vorm. Bestrooi de bietentaart met de rucola en kaas.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie387 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten32 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd13 g
