Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Mexicaans gehakt met zoete aardappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Mexicaans gehakt met zoete aardappel
Stap 1
Boen de zoete aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze in blokjes van 2 cm. Hak de tenen knoflook fijn, snipper de ui, snijd de paprika’s in blokjes en de tomaten in vieren.
Stap 2
Bak het rundergehakt in een wok al omscheppend rul. Roer de tex-mex kruiden erdoor en bak even mee. Voeg knoflook, ui, paprika en zoete aardappel toe en roerbak 3-4 minuten.
Stap 3
Schep de tomaten en grof gehakte oregano met 100 ml water en wat zout erdoor en laat alles 8-10 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig, zodat het een lekkere, rulle saus wordt.
Stap 4
Halveer intussen de avocado, verwijder de pit en schil de helften. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Serveer het gerecht met de avocado en tortillachips erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie760 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten69 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd11 g
