Maaltijdspinaziepastasalade met tonijnburgertjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Maaltijdspinaziepastasalade met tonijnburgertjes
Stap 1
Kook de farfalle in water met zout in 8 minuten beetgaar. Giet af en meng met 1 el olie. Laat intussen de tonijnsteaks ontdooien buiten de diepvries.
Stap 2
Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten goudbruin. Schud uit op een bord. Pel en snipper intussen de ui.
Stap 3
Maal in de keukenmachine de tonijnsteaks met de helft van de rode ui fijn en voeg zout en versgemalen peper toe. Meng in een kom de gemalen tonijn met panko, 1 el citroensap en een eidooier. Meng goed en vorm met natte handen kleine burgertjes.
Stap 4
Verhit de koekenpan met 2 el olie en bak de burgertjes in een paar minuten goudbruin en gaar.
Stap 5
Roer intussen de zure room los met de mierikswortel, de resterende olie en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Meng de farfalle met de spinazie en de resterende rode ui. Bestrooi met pijnboompitten en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel over de borden met de tonijnburgertjes en schep er de mierikswortelroom over. Serveer direct, met een partje citroen.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie514 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten41 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
