Linzenstoof met kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzenstoof met kip
Stap 1
Pers voor de marinade 4 mandarijnen uit en meng het sap in een ruime kom met de helft van de olijfolie en de honing.
Stap 2
Pers de knoflook boven het mengsel en rasp er de gember boven. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Marineer de kipdijfilets minimaal 20 minuten in het sap. Zet tot gebruik koud weg.
Stap 4
Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakken.
Stap 5
Snijd met een scherp mes de boven- en onderkant van 4 mandarijnen en snijd de schil rondom weg. Snijd de partjes met het mes weg tussen de vliesjes.
Stap 6
Halveer de tomaatjes.
Stap 7
Verhit een braadpan met de rest van de olijfolie en bak de kip rondom bruin aan. Voeg de venkel toe en bak nog 5 minuten mee.
Stap 8
Voeg de marinade met de tomaatjes toe en stoof met de deksel op de pan in 10 - 12 minuten gaar.
Stap 9
Spoel de linzen onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe en verwarm, maar laat niet koken.
Stap 10
Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen peper. Hak de bieslook fijn en strooi over de stoof.
