Lichte erwtensoep met gefrituurde tijm
Ingrediënten
Bereidingswijze Lichte erwtensoep met gefrituurde tijm
Stap 1
Verwijder het donkergroene deel van de prei en snijd de prei in stukken van 5 cm. Halveer in de lengte en snijd deze stukken in dunne reepjes (julienne). Spoel onder koud water goed schoon en blancheer ½ minuut in kokend water met zout. Giet af en spoel onder koud water.
Stap 2
Verhit 5 eetlepels olie in een koekenpan en frituur hierin de takjes tijm ½ minuut. Leg de tijm op keukenpapier en laat afkoelen.
Stap 3
Verhit de overige olie op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat maximaal 2 minuten zachtjes koken. Voeg de peterselie toe en pureer de soep glad.
Stap 4
Verdeel de prei in hoopjes in het midden van 4 kommen en giet de soep erlangs. Ris de gefrituurde tijmblaadjes van de takjes en bestrooi de soep ermee. Lekker met croutons.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie105 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten10 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd1 g
