Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Laagjestaart met vanille-mascarpone en zomerfruit
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng in een kom de boter met de suiker, eieren, het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot een egaal beslag.
Stap 2
Verdeel het beslag over de ingevette bakvormen en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de cakes goed afkoelen op een rooster.
Stap 3
Klop intussen met een mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Bestrijk 1 cake met de aardbeienjam. Schep de helft van de mascarpone en wat fruit erop.
Stap 4
Leg de andere cake erbovenop, bestrijk met de rest van de mascarpone en verdeel het overige fruit en wat munt erover.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 taartvormen
- - taartrooster
Voedingswaarden
- Energie575 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten45 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd25 g
