Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kruidnoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kruidnoten
Stap 1
Kneed het bakmeel met de basterdsuiker, speculaaskruiden, boter en zout door elkaar. Voeg de melk in 2 delen toe en kneed kort tot een soepel deeg.
Stap 2
Vorm tot een bal, verpak in vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 170°C. Rol het deeg in balletjes ter grootte van een knikker en verdeel over de 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg voor genoeg tussenruimte en druk ligt aan.
Stap 4
Bak de kruidnoten in 15 min. lichtbruin en gaar. Wissel de bakplaten eventueel halverwege, zodat de kruidnoten gelijkmatig garen. Laat de kruidnoten in 30 min. helemaal afkoelen op een rooster.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie237 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten31 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd7 g
