Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Knapperige zalm uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Knapperige zalm uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier en leg ze in een ovenschaal.
Stap 2
Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 3
Maal de knoflook, hazelnoten, platte peterselie en Parmezaanse kaas in een keukenmachine fijn.
Stap 4
Schep in een kom en roer daar de citroenrasp en -sap, panko en olijfolie door.
Stap 5
Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het Parmezaanmengsel over de zalmfilets, druk goed aan.
Stap 6
Plaats in de oven voor 15 minuten tot de zalm gaar is.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit29.9 g
- Koolhydraten10.7 g
- Vet28.2 gWaarvan verzadigd6.9 g
Trefwoorden
