Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Klassiek gestoofde rodekool met appel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Klassiek gestoofde rodekool met appel
Stap 1
Verwijder de lelijke, buitenste bladen van de rodekool. Halveer de kool, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Stap 2
Smelt in een braadpan de boter. Schep de rodekool erdoor en bak 2 min. op een middelhoge stand.
Stap 3
Schep de appel en suiker door de kool. Schenk de wijn langs de rand van de pan. Voeg ook het kaneelstokje toe en breng aan de kook.
Stap 4
Stoof de rodekool op een lage stand met de deksel op de pan in 45 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie157 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten15 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd4 g
