Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kipsaté met pittige cashewsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kipsaté met pittige cashewsaus
Stap 1
Schep de kipdijblokjes door een marinade van de kokosmelk, limoensap, knoflook en gember. Laat afgedekt minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Stap 2
Verhit intussen de zonnebloemolie en fruit hierin de bosuitjes en geperste knoflook 1 minuut. Voeg de cashewnoten, ketjap en sambal toe. Roer 100 ml warm water erdoor en breng de saus aan de kook. Neem van de warmtebron en laat afgedekt staan.
Stap 3
Rijg het vlees aan de satéprikkers. Bestrijk met olie en rooster de spiesen in circa 5 minuten per kant gaar, zo hoog mogelijk op de barbecue. Of rooster in de oven op 220ºC. Verwarm intussen de saus opnieuw en breng verder op smaak met ketjap en sambal. Voeg eventueel water toe als de saus te dik wordt.
