Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kikkererwtensoep met vegaballetjes en peterseliepesto
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kikkererwtensoep met vegaballetjes en peterseliepesto
Stap 1
Pureer de ingrediënten voor de pesto met een snuf zout glad. Kneed het gehakt met de kruiden en draai kleine balletjes ervan.
Stap 2
Verhit de olie op een lage stand in een soeppan. Fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de bleekselderij, koolraap en ras el hanout toe en fruit kort mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten toe en laat op middelhoge stand afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Leg de balletjes voorzichtig in de soep en laat ze enkele minuten garen. Serveer de soep in kommen met een volle eetlepel peterseliepesto. Lekker met stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie525 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten39 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
