Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Haricots verts met spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Haricots verts met spek
Stap 1
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwijder ½ cm van de steelaanzet van de haricots verts en laat de puntige uiteinden zitten.
Stap 2
Voeg de bonen toe zodra het water kookt en kook ze in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat uitlekken.
Stap 3
Maak 12 bundeltjes van elk 6-8 bonen en wikkel ze in een plakje ontbijtspek.
Stap 4
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de bundeltjes bonen rondom lichtbruin en knapperig in ca. 5 min. Breng de bonen op smaak met zout, peper en een beetje gemalen nootmuskaat.
Stap 5
Serveer de rolletjes als bijgerecht.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie147 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten2 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd4 g
