Haricots verts in katenspek
Ingrediënten
Bereidingswijze Haricots verts in katenspek
Stap 1
Snijd de puntjes van de haricots verts en kook de boontjes in een pan met ruim water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in de lengte in dunne repen (5 mm). Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en smoor de paprikarepen in 2-3 minuten afgedekt zachtjes beetgaar.
Stap 3
Maak met de plakjes katenspek hetzelfde aantal bundeltjes van haricots verts, gele en rode paprika en wikkel elk bundeltje in een plakje katenspek
Stap 4
Verwarm vlak voor het serveren de resterende olijfolie in een grote koekenpan en bak de bundeltjes tot het spek rondom bruin is en de boontjes en paprika warm zijn. Lekker bij biefstuk met mangojus of kabeljauw met rivierkreeftjes uit de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie240 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten7 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
