Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groentefriet
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groentefriet
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappelen, de pastinaak en knolselderij en snijd in frieten.
Stap 2
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord en meng de panko met de kaas in weer een ander bord.
Stap 3
Wentel de frieten achtereenvolgens in porties door de bloem, het ei en het pankomengsel.
Stap 4
Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in circa 25 minuten in de oven goudbruin en knapperig.
Stap 5
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Stap 6
Doe samen met de roomkaas in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een gladde dip.
Stap 7
Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de groentefriet.
