Grapefruit-meringue pie
Ingrediënten
Bereidingswijze Grapefruit-meringue pie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de ingevette taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.
Stap 2
Verwarm 1 theelepel grapefruitrasp, het grapefruitsap, de gecondenseerde melk en de eidooiers in een steelpan al roerend tot een egaal mengsel. Laat op een lage stand al roerend 3 minuten inkoken. Schenk over de taartbodem en bak de taart circa 20 minuten in de oven. Laat in 2 uur helemaal afkoelen.
Stap 3
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Smelt de suiker in 5 eetlepels water in een steelpan op een lage stand. Verhit de suikersiroop tot hij licht van kleur is en er belletjes aan het oppervlak verschijnen (circa 120ºC).
Stap 4
Verwarm de ovengrill voor. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf circa 5 minuten kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur. Verdeel het schuim in pieken over de taart en zet onder de grill tot het schuim aan de bovenkant goudbruin kleurt of gebruik een gasbrandertje. Zet de taart nog minimaal 1 uur in de koelkast.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - taartvorm
Voedingswaarden
- Energie520 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten67 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd14 g
