Goulash-maaltijdsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Goulash-maaltijdsoep
Stap 1
Snijd de uien in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en bak de ui 3 minuten op hoog vuur goudbruin. Voeg de paprikapoeder, gemalen komijn, paprikablokjes, wortel en aardappel toe en bak 1 minuten mee.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes, het runderbouillonblokje en 900 ml water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Voeg de laatste 10 minuten de soepballetjes toe. Roer regelmatig.
Stap 4
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met knapperig gebakken stokbrood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie381 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten37 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
