Gevulde sweet dumpling pompoen met spinazie en geitenkaas
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevulde sweet dumpling pompoen met spinazie en geitenkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de pompoenen. Snijd het kapje en de steel van de pompoenen en verwijder met een lepel de pitten en de draderige binnenkant. Besprenkel de pompoenen met 2 eetlepels olijfolie en verwarm ze 15 minuten in de oven.
Stap 2
Pel de sjalotten en snijd in kwarten. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de vijgen in stukjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en fruit de sjalotten met de knoflook. Laat de spinazie in delen slinken in de pan.
Stap 3
Voeg de vijgen toe aan het spinaziemengsel en breng op smaak met de Mexicaanse specerijenmix. Rasp de schil van een halve citroen over de spinazie, pers het sap uit en schep om. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Vul de uitgeholde, voorgegaarde pompoenen met het spinaziemengsel. Dek af met geitenkaas en bestrooi met pompoenpitten. Plaats de pompoenen terug in de oven en gratineer de pompoenen ongeveer 10 minuten tot de geitenkaas goudbruin kleurt en smelt en de pompoen gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie476 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten20 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
