Gazpacho van watermeloen met tabasco
Ingrediënten
Bereidingswijze Gazpacho van watermeloen met tabasco
Stap 1
Verwarm de oven op 200 °C. Schenk 4 el olie in een kom en pers er een teen knoflook boven. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd het brood in blokjes.
Stap 2
Verdeel de helft van het brood over de bakplaat en besprenkel met 2 el knoflookolie. Bak in 10 minuten knapperig in de oven.
Stap 3
Pel de sjalot en snijd in kwarten. Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd grof.
Stap 4
Mix in de blender de watermeloen met de sjalot, bleekselderij en de resterende knoflook glad met de passata en de helft van de basilicum.
Stap 5
Verkruimel er het resterende brood boven en maal tot gladde soep.
Stap 6
Voeg, terwijl de blender draait, druppelsgewijs de rodewijnazijn en resterende olie toe voor een mooie binding en luchtig resultaat.
Stap 7
Breng de gazpacho op smaak met flink zout en versgemalen peper en tabasco. Laat de soep afgedekt in koelkast 1 uur goed koud worden.
Stap 8
Schep de gazpacho in een diep bord. Verdeel er de croutons over en wat gescheurde basilicumblaadjes over. Besprenkel met knoflookolie.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - blender
Voedingswaarden
- Energie422 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten45 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
