Filodeegbakjes met paddenstoelenragout
Ingrediënten
Bereidingswijze Filodeegbakjes met paddenstoelenragout
Stap 1
Ontdooi de filodeeg. Hak de tijm peterselie heel fijn. Rasp de citroenschil en snijd de champignons in plakjes.
Stap 2
Laat het eekhoorntjesbrood in het kokend water 20 minuten weken.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 4
Bestrijk de soufflébakjes dun met olijfolie.
Stap 5
Bestrijk de plakjes filodeeg met olijfolie, strooi er de helft van de tijm over en klap de plakjes dubbel. Bestrijk de bovenkant ook dun met olijfolie.
Stap 6
Duw in elk soufflébakje een stapeltje filodeeg en laat het deeg er rommelig uitsteken.
Stap 7
Bak de filodeegbakjes in de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 8
Neem de bakjes uit de oven voorzichtig uit de soufflébakjes en laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 9
Klop intussen in een schaaltje de peterselie met de helft van de citroenrasp, wijn en de helft van de olijfolie tot een sausje.
Stap 10
Neem het eekhoorntjesbrood met een lepel uit het vocht en knijp ze boven het weekvocht uit. Hak het eekhoorntjesbrood fijn. Bewaar het weekvocht.
Stap 11
Verwarm de boter in een pan en bak de champignons en eekhoorntjesbrood op hoog vuur lichtbruin.
Stap 12
Roer de tijm en de andere helft van de citroenrasp met wat zout en peper erdoor. Strooi de bloem erover.
Stap 13
Schenk er al roerend de helft van het paddenstoelenweekvocht bij en roer alles tot een dikke saus.
Stap 14
Roer scheut voor scheut ook de slagroom erbij en laat alles even pruttelen tot een lekkere ragout. Verdun zo nodig met meer weekvocht.
Stap 15
Zet de filodeegbakjes op bordjes en schep de paddenstoelenragout erin.
Stap 16
Druppel het peterseliesausje rond de bakjes en sprenkel wat van het sausje in het midden van de ragout.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie365 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten27 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
