Curry bitterballen
Ingrediënten
Bereidingswijze Curry bitterballen
Stap 1
Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Pers de knoflook uit en hak de munt fijn.
Stap 2
Meng de helft van de knoflook met de munt en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 3
Kook de zoete aardappel met de helft van de knoflook en een snuf zout in 12 minuten beetgaar. Giet af en laat iets uitstomen. Voeg de currypasta, kokosmelk en de helft van de bloem toe en stamp tot een stevige puree. Laat helemaal afkoelen.
Stap 4
Verwarm de frituurpan voor op 175°C. Klop de eieren los in een ondiepe kom. Meng in een andere ondiepe kom de panko met de kokosrasp. Doe de bloem in een derde kom.
Stap 5
Rol 20 balletjes van het afgekoelde zoete aardappelmengsel. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Stap 6
Frituur de curryballetjes in porties van maximaal 8 stuks in 4 minuten krokant en gaar. Serveer met de yoghurtsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - frituurpan
Voedingswaarden
- Energie99 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten9 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd2 g
